Denna kaka är perfekt att ta fram från frysen när man kanske får oväntat besök. Den är gudomligt god! Receptet är från tidningen Hembakat.
Kanelbullesockerkaka (12-14 bitar)
Smet:
100 g smör, rumsvarmt
2 dl socker
2 ägg
2 dl filmjölk
1 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
Fyllning:
1 msk kanel
3/4 dl socker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör smör och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning.
2. Tillsätt filmjöl, vaniljsocker, bikarbonat och mjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
3. Häll 1/3 av smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 1/2 liter. Blanda kanel och socker. Strö över 1/3 av blandningen i formen.
4. Häll över hälften av smeten som är kvar i formen. Pudra på hälften av kanelblandningen. Häll över den sista smeten och pudra på det sista av kanelblandningen.
5. Grädda kakan längst ned i ugnen i 40-45 minuter. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar