söndag 20 juli 2014

Saftig kanelbullesockerkaka

Denna kaka är perfekt att ta fram från frysen när man kanske får oväntat besök. Den är gudomligt god! Receptet är från tidningen Hembakat. 






Kanelbullesockerkaka (12-14 bitar)
Smet:
100 g smör, rumsvarmt
2 dl socker
2 ägg
2 dl filmjölk
1 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl

Fyllning: 
1 msk kanel
3/4 dl socker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör smör och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. 
2. Tillsätt filmjöl, vaniljsocker, bikarbonat och mjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
3. Häll 1/3 av smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 1/2 liter. Blanda kanel och socker. Strö över 1/3 av blandningen i formen. 
4. Häll över hälften av smeten som är kvar i formen. Pudra på hälften av kanelblandningen. Häll över den sista smeten och pudra på det sista av kanelblandningen. 
5. Grädda kakan längst ned i ugnen i 40-45 minuter. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar