Kladdkaka med chokladkolakräm (10-12 bitar)
4 ägg
6 dl socker
1 dl kakao
2 krm salt
2 msk vaniljsocker
200 g smör, smält
3 dl vetemjöl
Chokladkolatäcke:
75 g smör
1/2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 vispgrädde
200 g mjölkchoklad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ihop ägg och socker poröst.
3. Tillsätt kako, salt, vaniljsocker, smör och mjöl. Rör ihop till en smet.
4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Låt kakan kallna i formen.
6. Chokladkolatäcke: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, kakao, vaniljsocker och grädde. Låt blandningen puttra i ca 1 minut på svag värme.
7. Bryt chokladen i bitar och blanda ned den i smeten.
8. Häll chokladsmeten över kladdkakan.
9. Låt kakan stå svalt i några timmar. (Helst över natten om du frågar mig)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar