söndag 20 juli 2014

VÄRLDENS kladdigaste kladdkaka!

Tror du dig ha smakat världens godaste kladdkaka? Efter du har smakat på den här kladdkakan så har du gjort det i alla fall! Den är så fantastiskt god att det vattnas i munnen bara jag tänker på den. Jag har testat flera andra recept på kladdkaka tidigare men alla har inte blivit tillräckligt kladdiga och efter en dag så har de blivit stenhårda i kanterna och torra. Men inte den här! Den måste alla testa på! Jag brukar låta den stå i kylen över natten för att få sätta sig ordentligt, den blir godare då. Kakan går ju så klart att göra utan chokladkolakrämen också. Receptet kommer från tidningen Hembakat.








Kladdkaka med chokladkolakräm (10-12 bitar)


4 ägg
6 dl socker
1 dl kakao
2 krm salt
2 msk vaniljsocker
200 g smör, smält
3 dl vetemjöl

Chokladkolatäcke:
75 g smör
1/2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 vispgrädde
200 g mjölkchoklad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ihop ägg och socker poröst.
3. Tillsätt kako, salt, vaniljsocker, smör och mjöl. Rör ihop till en smet.
4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 
5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Låt kakan kallna i formen.
6. Chokladkolatäcke: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, kakao, vaniljsocker och grädde. Låt blandningen puttra i ca 1 minut på svag värme.
7. Bryt chokladen i bitar och blanda ned den i smeten.
8. Häll chokladsmeten över kladdkakan.
9. Låt kakan stå svalt i några timmar. (Helst över natten om du frågar mig)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar