söndag 20 juli 2014

Söt och knäckig rabarberpaj

Receptet på denna paj har jag själv kommit på och den går att göra med vilka bär och frukter som helst. Den är supergod och knäckig! Eftersom jag inte tycker om rabarber så mycket på grund av att det ofta blir väldigt surt med rabarber så hittade jag på det här receptet för att göra rabarberpajen lite sötare och inte så sur. Och den blev perfekt! 





Knäckig rabarberpaj


Fyllning: 
1 dl socker
3 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
ca 1 liter bär eller frukt

2 dl havregryn
1/2 dl socker
150 g smör eller margarin
2 dl mjöl
2 msk sirap

Värm ugnen till 225 grader. Smörj en pajform. Blanda socker, potatismjöl och vaniljsocker. Blanda i frukten eller bären. Häll blandningen i pajformen. 
Smält smöret eller margarinet i en kastrull. Rör sedan i socker, havregryn, mjöl och sirap i kastrullen. Häll smeten över frukten eller bären. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar