Bullar med pistagekräm (ca 24 st)
150 g smör
50 g jäst
5 dl mjölk
1 dl socker
En nypa salt
12-14 dl vetemjöl
Fyllning:
2 dl pistagenötter
150 g mandelmassa
150 g rumstempererat smör
ca 1 tsk vaniljpulver (eller 1 msk vaniljsocker)
1/2 dl socker
Garnering:
1 ägg
Flagad mandel
Pärlsocker
Gör så här:
Smält smöret och häll i mjölken. Värm tills vätskan är fingervarm. Rör ut jästen i lite av vätskan. Häll sedan i resten av vätskan. Tillsätt socker, salt och mjöl och rör till en lättarbetad deg. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
Fyllning: Kör pistagenötterna i en matberedare tills de är finmalda. Riv mandelmassan med ett rivjärn. Blanda sedan mandelmassan med lite i taget av smöret. Blanda i pisatagenötter, vaniljpulver och socker i mandelmassan. Blanda till en slät massa.
Kavla ut bulldegen till en stor rektangel. Bred på pistagekrämen. Rulla ihop bulldegen till en lång korv. Skär den i ca 24 delar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ett lätt uppvispat ägg och strö över flagad mandel och pärlsocker. Grädda bullarna i 8-10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar