lördag 9 augusti 2014

Mina mumsiga pistagekrämbullar!

Detta receptet hittade jag på själv då jag var sugen på några bullar med pistagekräm i. Eftersom jag inte hittade något bra recept på internet så fick jag hitta på lite själv, och de blev gudomliga! Eftersom jag ville att bullarna skulle kunna växa och bli så stora som möjligt valde jag att göra de utan bullformar, alltså direkt på bakplåtspapper. Men detta får man ju så klart bestämma själv hur man vill göra. 








Bullar med pistagekräm (ca 24 st)


150 g smör
50 g jäst
5 dl mjölk
1 dl socker
En nypa salt
12-14 dl vetemjöl

Fyllning: 
2 dl pistagenötter
150 g mandelmassa
150 g rumstempererat smör
ca 1 tsk vaniljpulver (eller 1 msk vaniljsocker)
1/2 dl socker

Garnering:
1 ägg
Flagad mandel
Pärlsocker

Gör så här:
Smält smöret och häll i mjölken. Värm tills vätskan är fingervarm. Rör ut jästen i lite av vätskan. Häll sedan i resten av vätskan. Tillsätt socker, salt och mjöl och rör till en lättarbetad deg. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter. 
Fyllning: Kör pistagenötterna i en matberedare tills de är finmalda. Riv mandelmassan med ett rivjärn. Blanda sedan mandelmassan med lite i taget av smöret. Blanda i pisatagenötter, vaniljpulver och socker i mandelmassan. Blanda till en slät massa.
Kavla ut bulldegen till en stor rektangel. Bred på pistagekrämen. Rulla ihop bulldegen till en lång korv. Skär den i ca 24 delar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ett lätt uppvispat ägg och strö över flagad mandel och pärlsocker. Grädda bullarna i 8-10 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar