söndag 9 november 2014

Fräsch ananaskaka med glasyr och kokosflingor!

På senaste tiden har jag blivit väldigt fast i att baka i långpanna. Det är så himla enkelt och det blir mycket att äta och det är lätt att förvara och frysa in. Den här kakan, som ni kanske har förstått, bakas i långpanna. Den är otroligt fräsch och himla god! Receptet kommer från min favorittidning Hembakat.




Ananaskaka med glasyr och kokos


16–20 bitar
125 g smör, rumsvarmt2 ½ dl strösocker3 ägg4 ½ dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker1 liten burk krossad ananas, 227 gram1 ½ dl mjölk
Glasyr3 dl florsocker2–3 msk ananasspadkokos
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Häll upp 3 msk spad från ananasburken i ett glas (ska användas till glasyren). Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen och vispa en stund till. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten ihop med mjölken och ananasen. Rör ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i en form, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan mitt i ugnen 25–30 min. Låt den svalna i formen.
4. Glasyr: Blanda florsocker och ananasspad till en glasyr och bred ut den på kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar