Saffransmazariner
Bottnar
- 125 g smör
- 1 dl florsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 äggula
- 50 g smör
- 1 pkt saffran, 0,5 g
- 370 g mandelmassa, riven
- 100 g, rumstempererat
- 2 ägg
- 3 äggulor
- 1 msk vaniljsocker
- 2 msk vetemjöl
- hyvlade mandlar
- florsocker
Gör så här:
Bottnar: Blanda alla ingredienser i en matberedare till en deg. Lägg degen i en bunke som du täcker med plastfolie och låter vila i kyl i 20 min. Ta ut degen, knåda lite lätt och kavla ut på mjölat bord tills den är 3-4 mm tjock. Ta ut bottnar med en rund form (går bra med ett glas eller en pepparkaksform). Klä runda mazarinformar som är 8 cm i diameter och se till att degen går över kanterna, skär bort överflödig deg.
Mazarinfyllning: Sätt ugnen på 180°. Blanda smält smör och saffran, ställ åt sidan. Blanda mandelmassan med smöret, lite i taget i en matberedare. Tillsätt det smälta saffransmöret. Tillsätt ägg och äggula, ett i taget och blanda ordentligt, använder du en matberedare så kör på lägsta hastighet. Vänd i vaniljsocker och vetemjöl och blanda väl. Fyll formarna till lite mer än 3/4, strö över hyvlad mandel och grädda i ugn i 15-16 min eller tills mazarinerna fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna helt innan de vänds ut ur formarna. Pudra på florsocker innan servering.
Jag blandade ihop vatten och florsocker till en lagom tjock glasyr och ringlade över mazarinerna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar