Dessa gjorde jag till midsommarafton förra året och har även gjort de en gång till efter det. De är otroligt enkla att göra och går att göra dagen innan, de blir faktiskt godare om man gör de dagen innan. De är även väldigt enkelt att göra till ett stort sällskap. En gång gjorde jag dessa i plastglas till 25-30 personer. Jag ÄLSKAR tiramisù så så klart är den här efterrätten en av mina favoriter! Receptet är från tidningen BAKA.
Jordgubbstiramisù (5port)
1 vaniljstång
3 äggulor
1 1/2 dl florsocker
1 citron, rivet skal
375g mascarpone
3/4 dl starkt, färdigbryggt kaffe
15 savoiardikex (Lady fingers)
250g jordgubbar
Dekorering
1 1/2 msk kakao
Färska jordgubbar
Gör såhär:
Dela vanijstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa äggulor, florsocker och vaniljfrön vitt och pösigt. Tillsätt citronskal och vänd ned mascarponeosten så att allt precis blandas. Skiva jordgubbarna. Smula savoiardikexen grovt och fördela hälften av de i 5 glas. Häll försiktigt över hälften av kaffet och fördela jordgubbshalvor över. Spritsa på ett lager mascarponekräm och upprepa sedan hela proceduren. Sikta över kakaopulver och ställ kallt i minst 3 timmar, gärna över natten så det får gotta till sig ordentligt. Toppa med färska jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar