Jag är verkligen en mazarinälskare och dessa mazariner är nog de godaste mazarinerna jag någonsin smakat! Plus att de passar perfekt nu till sommaren också. De är inte heller speciellt svåra att göra. Skulle dock inte rekommendera att frysa in de med glasyren på. Min mamma gjorde det misstaget och när de tinade blev det rinnig glasyr överallt. Receptet är från tidningen BAKA.
Jordgubbsmazariner (ca 20 st)
Pajskal
200g smör
1/2 dl socker
5 1/2 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
400g mandelmassa
200g smör
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Jordgubbsglasyr
ca 2 1/2 dl florsocker
2 dl jordgubbar
Dekoration
2 dl färska jordgubbar
Gör såhär:
Pajskal: Blanda ihop alla ingredienser i en matberedare och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformar och ställ in i kylen. Sätt ugnen på 175 grader.
Fyllning: Riv mandelmassan och blanda den med socker, vaniljsocker och smör. Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda till en jämn smet.
Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till ungefär 2/3. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, tills mazarinerna fått fin färg och gräddats rakt igenom. Låt svalna på galler.
Jordgubbsglasyr och dekoration: När mazarinerna har svalnat, mosa jordgubbarna och sila dem genom en tät sil. Lägg florsockret i en skål och tillsätt 1-2 msk av jordgubbssaften, lite i taget. Blanda ihop till en lagom tjock glasyr och bred den över mazarinerna. Låt stelna. Vid servering, dekorera med färska jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar